Afbeelding

Doek valt voor ZNC in bekertoernooi

Sport

ZUIDBROEK - Derdeklasser ZNC heeft zaterdagmiddag met 3-0 verloren van zaterdag-eersteklasser vv Groningen en is daarmee uitgebekerd.


Van alle clubs die actief zijn in het verspreidingsgebied van De Koerier, wist alleen ZNC de groepsfase van het bekertoernooi te overleven. Dat ging overigens ook niet zonder slag of stoot, wat de Brouksters gingen in de eerste poulewedstrijd zeer verrassend onderuit tegen vijfdeklasser Drieborg. Dankzij zeges op Bellingwolde en BNC werd de groep uiteindelijk wel gewonnen en plaatste ZNC zich voor de eerste knock-outronde. Daarin werd de derdeklasser gekoppeld aan zaterdag-eersteklasser vv Groningen.

Paal

Een stunt was dus nodig om de volgende bekerronde te behalen, maar daarin slaagde ZNC niet. De thuisploeg had in de eerste helft wel de beste kansen en raakte via een uithaal van Jordy Brust zelfs de paal. Na de rust werd het klassenverschil tussen ZNC en vv Groningen zichtbaar en drukte de Stadjers het overwicht uit in drie treffers.

Derby

De Brouksters kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen van het bekertoernooi en zich nu volledig gaan richten op de competitie. Daarin staat voor de ploeg uit Zuid- en Noordbroek zondagmiddag de derby tegen gemeentegenoot Siddeburen op het programma.