De Wildervanckhal is een van de trainingslocaties van het UEFA Futsal EURO 2022.
De Wildervanckhal is een van de trainingslocaties van het UEFA Futsal EURO 2022.

Wildervanckhal trainingslocatie UEFA Futsal EURO 2022

Sport

WILDERVANK - De Wildervanckhal is door UEFA geselecteerd als één van de trainingscomplexen voor het EK Futsal dat van 19 januari tot en met 6 februari in Nederland plaatsvindt.

Zestien teams, waaronder Oranje Futsal, gaan strijden om de Europese titel. De gemeente Veendam is gevraagd één van de trainingslocaties van UEFA Futsal EURO 2022 te verzorgen en daarvoor is de Wildervanckhal geselecteerd.

Wethouder Sport Henk Jan Schmaal: ,,Veendam heeft hoogwaardige sportlocaties die voor meerdere doeleinden ingezet kunnen worden. Het feit dat de Wildervanckhal is uitgekozen als trainingslocatie onderstreept de inzet die wij als gemeente doen om bewegen te stimuleren. Bewegen is belangrijk voor iedereen en ik hoop dat de aanwezigheid van de landenteams ook anderen inspireert om te gaan bewegen. En dat daarbij gebruik wordt gemaakt van de vele voorzieningen die onze gemeente te bieden heeft, zoals ook de beweegmogelijkheden op het Leer en Sportpark.”

Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. Daarmee is UEFA Futsal EURO 2022 het grootste EK zaalvoetbal ooit. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen).

In MartiniPlaza Groningen worden 12 poulewedstrijden gespeeld met onder andere voormalig Europees kampioen Italië. Zij nemen het op vrijdag 28 januari op tegen Kazachstan, dat onlangs nog in de halve finale van het WK in Litouwen stond. Ook wedstrijden als Kroatië tegen Rusland en Spanje tegen Azerbeidzjan beloven een groot spektakel te worden. 

Op woensdag 19 januari gaat UEFA Futsal EURO 2022 van start. Zondag 6 februari wordt de finale gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam en wordt bekend wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen.