Afbeelding

GGD heropent testlocatie aan de Zwaaikom in Veendam

Algemeen

VEENDAM - GGD Groningen heeft besloten de testcapaciteit uit te breiden. Zo wordt maandag 13 december de testlocatie aan de Zwaaikom in Veendam heropend.


Er komen twee testlocaties in de stad Groningen bij: aan de Neutronstraat 1 (opent op 3 december) en aan het Damsterplein 2 (opent op 7 december). Hiermee biedt de GGD een alternatief voor de testlocatie aan de Europaweg, die door verkeersmaatregelen soms lastiger bereikbaar is. Verder heropent in Veendam dus de testlocatie aan de Zwaaikom. Er is momenteel al een teststraat van de GGD gevestigd aan de Schippersstraat 33 in de Parkstad.

Capaciteit

Op dit moment kan de GGD per dag 3.600 testen afnemen. Door de uitbreiding gaat de capaciteit begin december omhoog naar ruim 4.000 testen per dag. Met de heropening van de locatie in Veendam in de loop van december en het opschalen van bestaande testlocaties kan de capaciteit in december naar 5.000 testen per dag.


De adressen en openingstijden van alle testlocaties zijn te vinden op de website van GGD Groningen. De GGD in Groningen test op afspraak. Dat kan online via Coronatest.nl of telefonisch via 0800-1202.