Afbeelding

Veendam verstrekt weer wijkbudgetten

Algemeen

VEENDAM - Inwoners van de gemeente Veendam kunnen weer met plannen en ideeën komen, die worden betaald vanuit het wijkbudget.


Om inwoners meer zeggenschap te geven en om de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk te verbeteren, verstrekt de gemeente jaarlijks aan elke wijk een wijkbudget voor voorzieningen en/of activiteiten die niet binnen het reguliere beleid vallen.

Veel vrijheid 

De beheerteams zijn beheerder van het wijkbudget en hebben veel vrijheid om te bepalen waar het geld aan kan worden besteed. Uit het wijkbudget kunnen activiteiten worden gefinancierd, maar bijvoorbeeld ook kleine voorzieningen als een stroompunt voor buurtmarkten, een bankje, een picknicktafel of kunstwerken.

Voorwaarden 

Alle inwoners in een wijk kunnen ideeën voorleggen aan het beheerteam van de wijk. Voorwaarde is wel dat de activiteit toegankelijk is voor de bewoners van de wijk, buurt of straat. Ook moet het initiatief de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk bevorderen en moet het plan dit jaar uitgevoerd kunnen worden. Aan het initiatief mogen geen onderhoudskosten voor de gemeente verbonden zijn.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.