Burgemeester Jaap Kuin van Pekela drinkt deze maand geen alcohol.
Burgemeester Jaap Kuin van Pekela drinkt deze maand geen alcohol.

Pekelder bestuurders drinken 30 dagen geen alcohol

Algemeen

OUDE PEKELA - Burgemeester Jaap Kuin en wethouder Bé Schollema van de gemeente Pekela doen deze maand mee met de actie IKPAS. Ze drinken 30 dagen geen alcohol.


Deelnemers aan IKPAS drinken dertig dagen geen alcohol om te kijken wat het met hen doet. Vaste patronen worden daarmee doorbroken en alcohol drinken wordt minder vanzelfsprekend. Veel deelnemers ervaren bovendien lichamelijke voordelen. Zo voelt 62 procent zich bijvoorbeeld lichamelijk fitter, slaapt 55 procent beter en verliest 32 procent van de deelnemers gewicht.

Meedoen?

Starten kan op elk moment. Mensen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via www.ikpas.nl. Op die website is ook meer informatie over de actie te vinden. 

‘Gaat makkelijk lukken’

Ondertussen gaat het wethouder Bé Schollema goed af om de alcohol te laten staan, zo laat hij op Twitter weten. ,,Tot nu toe bevalt droge januari prima. Ik heb een paar 0.0 alternatieven in huis. Die zijn eigenlijjk gewoon echt lekker.   Zo gaat het deze maand makkelijk lukken. En dat voor iemand die waarde hecht aan een drankje.”