Afbeelding

Filmbiografie over prinses Diana te zien in Veendam

Algemeen

VEENDAM - De film Spencer, het verhaal van prinses Diana op het hoogtepunt van de spanning tussen haar en het Britse koningshuis, is maandag 21 februari te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.


In Spencer wordt prinses Diana gevolgd. In 1991 brengt ze het kerstweekend bij haar schoonfamilie in het landhuis Sandringham door. Het huwelijk tussen Diana en Charles wankelt al jaren en dit weekend neemt de prinses het besluit: ze wil scheiden van haar echtgenoot. De film volgt Diana nauwgezet tijdens deze paar dagen.

Compassievol portret

Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Kristen Stewart, die zo angstaanjagend diep in de huid van Diana kroop dat ze er bijna in verdween. Dit is een imploderende vrouw. De film is evenzeer een ragfijn en compassievol portret van een prinses als van een actrice die na haar doorbraak in de Twilight-tienerfilms haar eigen strijd voerde met de regels van een ander koningshuis: dat van de filmwereld waarin sterren nauwelijks bewegingsvrijheid en ademruimte hebben.

Kaarten 

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.