Afbeelding

Themabijeenkomst ‘Nooit meer piekeren’ in MAC Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - De Werkgroep Themabijeenkomsten van het Maatschappelijk Activiteiten Centrum (MAC) in Muntendam organiseert maandag 30 mei de lezing Nooit meer piekeren.

,,Als we piekeren zitten we gevangen in onze eigen verhalen. Het zijn vervelende negatieve stemmetjes in ons hoofd, die we voor waar aannemen en vaak zijn het dwangmatige gedachten’’, zegt medeorganisator Janna ten Kate. 

Twijfelen aan jezelf

,,Voorbeelden hiervan zijn twijfelen aan jezelf, doe ik het wel goed in de ogen van de ander, ik zeg maar niet te veel, anders vinden ze me misschien wel stom, mag ik er wel zijn... Ons brein maakt voorstellingen en beelden in ons hoofd, die ons vertellen wat er allemaal mis kan gaan in ons leven. We zouden graag willen dat we een knopje hadden waarmee we die vervelende gedachten konden uitzetten. Maar helaas...”

Luchtige uitleg 

Ten Kate geeft zelf deze lezing. Ze heeft een driejarige opleiding gevolgd aan het opleidingsinstituut ITIP en gaat op 30 mei op een luchtige manier uitleggen hoe piekergedachten kunnen ontstaan en hoe we als het ware zelf dat knopje kunnen maken en dus gebruiken om de vervelende gedachten uit te schakelen.

Gratis

De lezing in het MAC aan het Julianaplein in Muntendam begint  om 19.00 uur. De toegang is gratis en bezoekers krijgen bovendien een gratis kopje koffie of thee. Aanmelden kan tot 27 mei via 0598-364999 of aanmeldenmac@gmail.com.