Kinderen op pad met schipper Geert, een van de onderdelen van de feestweek.
Kinderen op pad met schipper Geert, een van de onderdelen van de feestweek.

Annerveenschekanaal viert met vertraging feest

Algemeen

ANNERVEENSCHEKANAAL - De feestweek in Annerveenschekanaal is afgelopen weekend afgesloten. Drie weken lang was het feest in het dorp.

De inwoners hadden er even op moeten wachten, want de feestweek stond eigenlijk voor 2020 op het programma. Door corona waren de festiviteiten echter uitgesteld. Maar van afstel was geen sprake: met vertraging was het alsnog feest in Annerveenschekanaal.

Viswedstrijd

De festiviteiten begonnen op maandag 24 mei met een viswedstrijd. Buurtgroep ’t Veurend sloeg de meeste centimeters aan vis aan de haak. Op vrijdag 3 juni werd er een stratenvolleybaltoernooi georganiseerd. Ploeg Dorpshuus won. Op woensdag 8 juni was het de beurt aan de kinderen. Ze maakten met schipper Geert een ommetje en kregen een speurtocht en een spellencircuit voorgeschoteld. Ook konden de kinderen zich uitleven op een springkussen.

Klootschieten

Donderdag 9 juni namen de buurtgroepen het tegen elkaar op met klaverjassen en biljarten. ’t Veurend won bij het klaverjassen en buurtgroep Dorpshuus was bij het biljarten de sterkste. Dinsdag 14 juni stond in het teken van het klootschieten. Ook hier ging ’t Veurend er met de winst vandoor.

Zeskamp 

Afgelopen zaterdag konden liefhebbers terecht bij de ModelRailGroep Veendam, gevestigd in multifunctioneel centrum De Badde. De opkomst was niet echt geweldig, maar aan het einde van de dag kon deze club wel twee nieuwe leden toevoegen aan haar bestand. Ook werd er op zaterdag gestreden om de punten bij de zeskamp. De Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen was ver te zoeken. De buurtgroepen hadden immers punten nodig. Buurtgroep Tuss’n Klabb’m kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd.

Trekschuitbokaal

Aan het eind van de middag kon genoten worden van een optreden van Pick ‘n’ Shovel en ook de barbecue ging aan. Zo’n 140 mensen schoven aan bij dit eetfestijn. Rond 21.00 uur werd de gezellige feestweek, die voor veel samenhorigheid heeft gezorgd in het veendorp, afgesloten met de uitreiking van de Trekschuitbokaal. Deze prijs ging naar buurtgroep Dorpshuus. Dat team had gedurende de weken de meeste punten vergaard.