Afbeelding

Theater ‘Zie de mens’ in Nieuwe Pekela en Veendam

Algemeen

PEKELA/VEENDAM - De theatervoorstelling Zie de mens is vrijdag 9 december in De Spil in Nieuwe Pekela te zien. Woensdag 14 december speelt men in De Kandelaar in Veendam.

Zie de mens wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Deze stichting is genoemd naar de in diepe armoede geboren Franse priester Joseph Wresinski (1917-1988). Hij heeft zich zijn hele leven ingezet voor de bestrijding van armoede. Cultuur was een van de middelen die hij daar bij inzette. 

Kwetsbaar en kansarm

Zie de mens wordt gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kwetsbare en kansarme situaties en door theatermakers. Samen nemen zij het publiek mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Gratis toegankelijk

Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via wresinskicultuur.nl/aanmelden.