Afbeelding

Badeendjes zwemmen in Veendam voor ZPC Bubble

Algemeen

VEENDAM - Op de Veendammer kerstmarkt wordt de aftrap gegeven voor de eerste Veendammer Badeendjesrace. De opbrengst van de volgend jaar te houden race gaat naar ZPC Bubble.

Op zaterdag 6 mei 2023 zwemmen 6000 badeendjes door het Oosterdiep in Veendam. En dat alles voor een goed doel. De Lionsclub Veendam organiseert dan de eerste Veendammer Badeendjesrace. Als alle loten verkocht worden, zullen 6000 genummerde badeendjes in één keer losgelaten worden. Het badeendje dat als eerste binnen is, wint de hoofdprijs. De volgende badeendjes staan voor de daaropvolgende prijzen. 

Prijzenpot van 4000 euro

Het totale prijzengeld bedraagt ruim 4000 euro. De Hoofdprijs is een 55 inch LG 4K LED-Televisie ter waarde van 529 euro. De andere prijzen zijn onder meer een verwenarrangement inclusief overnachting in Bad Nieuweschans, een ballonvaart voor twee personen en een Weber-barbecue. Een overzicht van alle prijzen is vanaf 17 december te vinden op www.lionsclubveendam.nl/badeendjes

Verkoop start op kerstmarkt

Het verkopen van de loten start tijdens de kerstmarkt in Veendam, die zaterdag 17 en zondag 18 december wordt gehouden. Geïnteresseerden kunnen in de stand van de Lionsclub op het Veenlustplein terecht voor loten. Het nummer op het lot staat voor een eendje dat 6 mei te water wordt gelaten.

Nieuw clubhuis ZPC Bubble

De opbrengst van deze actie gaat naar Zwem- en Poloclub Bubble. Begin dit jaar brandde het clubhuis van de vereniging af. Inmiddels is duidelijk dat er een nieuw clubhuis gebouwd gaat worden. Maar er is nog wel geld nodig om alles helemaal op orde te krijgen. Bubble deed dan ook een aanvraag bij de Lionsclub Veendam voor een financiële bijdrage. Zonder speciale acties kan de Lionsclub echter vaak maar een klein gebaar maken. Daarom is gekozen om Bubble te ondersteunen met de opbrengst van de badeendjesrace.

­