Ellen van Klaveren. Foto: Ronnie Zeemering.
Ellen van Klaveren. Foto: Ronnie Zeemering.

Pekelder wethouder mogelijk beste bestuurder van 2022

Algemeen

OUDE PEKELA - Wethouder Ellen van Klaveren van de gemeente Pekela is genomineerd voor de eretitel Beste Lokale Bestuurder 2022.

Al sinds 2009 organiseert het vakblad Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 17 november tot 5 december de selectie van bestuurders. 

Stemmen

In de tweede ronde bepalen stemmers wie van de genomineerden de Beste Bestuurder zal worden. Stemmen kan tot en met 29 januari via de site www.bestebestuurder.nl. De winnaars worden op 1 februari bekend gemaakt tijdens ‘Kompas’, het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.

Ellen van Klaveren

Ellen van Klaveren is dus een van de kanshebbers. De Pekelder wethouder wordt door de jury omschreven als een ‘zeer betrokken en benaderbaar’ bestuurder. ,,Een verfrissing”, aldus een stemmer. Zij wordt gewaardeerd om haar open en toegankelijke houding richting zowel coalitie als oppositie. Van Klaveren is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot de beste bestuurder van de provincie Groningen. In de tweede ronde neemt zij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de beste bestuurder van de waterschappen.