Afbeelding

Kerken in Pekela en Veendam gaan armoede te lijf met SchuldHulpMaatjes

Algemeen

PEKELA/VEENDAM - Meerdere kerken in de gemeenten Veendam en Pekela hebben het initiatief genomen om een stichting op te richten die kan ondersteunen bij geldzorgen en armoede.

Door de flink toegenomen energiekosten en de almaar duurder wordende boodschappen zijn steeds meer mensen in de financiële problemen gekomen. Toch vindt nog niet iedereen de juiste hulp om de problemen op tijd aan te pakken. Daarom hebben meerdere kerken in Veendam en Pekela een stichting opgericht die kan ondersteunen bij geldzorgen en armoede. 

SchuldHulpMaatje

Deze stichting zal zich aansluiten bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje en de werkwijze van SchuldHulpMaatje gebruiken. Via de stichting kunnen mensen met (dreigende) financiële problemen gekoppeld worden aan een vrijwilliger (maatje) en daadwerkelijk geholpen worden. Zeker mensen die in de schulden zitten, hebben iemand nodig die helpt en in ze gelooft.

‘Zo vroeg mogelijk’ 

,,Via de maatjes kunnen de gezinnen, liefst zo vroeg mogelijk, bereikt worden en kan actief hulp geboden worden. Het initiatief is vanuit kerken genomen, maar de hulp staat open voor alle inwoners. Ook kan iedereen die graag klaar wil staan voor de ander, maatje worden. Na een opleiding gaan de maatjes aan de slag, waarbij de coördinator beschikbaar is voor ondersteuning”, laten de initiatiefnemers weten. .

Informatie-avonden 

Iedereen die zich aangesproken voelt, wordt uitgenodigd mee te doen en invulling te geven aan dit maatschappelijke project. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Ammy van Eerden via a.veerden@icloud.com. Daarnaast worden er twee informatie-avonden gehouden. Op dinsdag 21 februari wordt tekst en uitleg gegeven in Het Tehuis aan de Ds. Sicco Tjadenstraat in Nieuwe Pekela en een dag later is men welkom in De Kandelaar aan Dr. A. Kuyperstraat in Veendam. Beide avonden beginnen om 20.00 uur.