Stichting Veur Mekoar Veendam-Pekela met vanaf links Rolf Helder, Tanja Uhlen, Gerrit Visscher, Ammy van Eerden en Leon Wijnands.
Stichting Veur Mekoar Veendam-Pekela met vanaf links Rolf Helder, Tanja Uhlen, Gerrit Visscher, Ammy van Eerden en Leon Wijnands.

Stichting Veur Mekoar Veendam-Pekela opgericht

Algemeen

PEKELA/VEENDAM - Kerken in de gemeenten Veendam en Pekela hebben de stichting Veur Mekoar Veendam-Pekela opgericht. Deze stichting kan helpen bij geldzorgen en armoede. 

Praten over de toenemende kosten en de hoge inflatie is voor bijna iedereen gewoongoed geworden. In heel Nederland, maar zeker ook in de gemeenten Veendam en Pekela, is de (dreigende) armoede-problematiek groot. Toch vindt nog niet iedereen de juiste hulp om de problemen op tijd aan te pakken. Daarom hebben meerdere kerken in Veendam en Pekela begin dit jaar het initiatief opgepakt om een stichting op te richten die kan ondersteunen bij geldzorgen en armoede. In februari vonden er al informatie-avonden plaats in Veendam en Pekela om het initiatief toe te lichten. Nu is de stichting officieel opgericht.

SchuldHulpMaatje

De stichting Veur Mekoar Veendam-Pekela is aangesloten bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje en gebruikt de werkwijze van SchuldHulpMaatje. Het initiatief is vanuit kerken genomen, maar de hulp staat open voor alle inwoners. Ook kan iedereen die graag klaar wil staan voor de ander, maatje worden. Via de stichting kunnen mensen met (dreigende) financiële problemen gekoppeld worden aan een vrijwillig maatje en daadwerkelijk geholpen worden. 

Aanmelden

Mensen die een maatje willen krijgen of worden kunnen zich aanmelden via tanja.uhlen@veendampekela.schuldhulpmaatje.nl.