Afbeelding

Moeder en dochter uit Veendam willen naar finale Regio Songfestival

Algemeen

VEENDAM - Irene Wilkens en dochter Suze uit Veendam strijden om een plek in de finale van het Regio Songfestival, dat zaterdag 4 november wordt georganiseerd in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Moeder en dochter hopen de finale te bereiken met het nummer Ongeoorloofde gedachten, geschreven door de twaalfjarige Suze. Samen schaafden ze het tot het beste resultaat. ,,Het nummer gaat over de band tussen moeder en dochter. De dochter die tegen dingen aanloopt, zoals puberteit en onzekerheid. En de moeder die haar geruststelt. Het nummer is voornamelijk in het Gronings gezongen”, zegt Suze.

Ontzettend trots

Het maakt moeder Irene ontzettend trots wat haar twaalfjarige dochter in korte tijd heeft gedaan. ,,Toen ik twaalf was, kon ik dit nog helemaal niet. Ik heb heel veel vlieguren moeten maken en heel veel fouten mogen maken voordat ik een keer op dat niveau zat. Als ik zie wat zij nu doet op haar twaalfde - zelf nummers en mooie teksten schrijven - dan denk ik: hoe kom je er bij?”

Muziek is geen wedstrijd vertellen Irene en Suze. Irene: ,,Ik denk dat wij voor onszelf al gewonnen hebben. Dit is gewoon het mooiste cadeau dat je kunt krijgen om dit samen te kunnen doen.”

Middels publieksstemming wordt bepaald of Irene en Suze Wilkens daadwerkelijk doorgaan naar de grote finale. Nog tot 22 september kan er worden gestemd op de site van RTV Noord.