De prijswinnaars met burgemeester Hoogendoorn. Foto: Gemeente Midden-Groningen/Facebook.
De prijswinnaars met burgemeester Hoogendoorn. Foto: Gemeente Midden-Groningen/Facebook.

Vrijwilligersprijs voor Jeugdwerkgroep Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - Jeugdwerkgroep Muntendam is een van de vijf winnaars van de Vrijwilligersprijs van Midden-Groningen geworden.

De prijzen werden donderdagavond door burgemeester Adriaan Hoogendoorn uitgereikt in Hotel Van der Valk in Zuidbroek. De Vrijwilligersprijs is een financiële ondersteuning aan inspirerende en/of opvallende vrijwilligersprojecten of -organisaties in Midden-Groningen. De eerste prijs was een cheque van 1000 euro, de andere vier prijswinnaars kregen elk een cheque van 500 euro.

‘Onvergetelijke jeugd bezorgen’

Jeugdwerkgroep Muntendam was een van de winnaars van 500 euro. ,,Deze stichting organiseert al sinds 1970 een spelweek voor de basisschooljeugd. Heel veel vrijwilligers zetten zich in om met deze en andere activiteiten de kinderen een onvergetelijke jeugd te bezorgen. Waarbij we zeker de spooktocht moeten benoemen die dit jaar al voor de 8e keer werd georganiseerd met 96 spoken en 363 deelnemers”, luidde het oordeel van de jury.

De eerste prijs van 1000 euro ging overigens naar Stichting stadsvervoer HS, Stichting De Houtstek in Slochteren, Stichting De Ruigste Run van de Veenkoloniën en Stichting Broodnodig                                                                                                            

‘Waardeer inzet vrijwilligers enorm’ 

In totaal hadden 28 organisaties zich aangemeld voor de Vrijwilligersprijs. Wethouder Evert Offereins: ,,Ik waardeer de inzet van deze vrijwilligers enorm. Zo mooi om te zien hoe ze allemaal een bijdrage leveren aan de samenleving in ons Midden-Groningen. Zij zetten zich met veel enthousiasme in om hun mede-inwoners te ondersteunen waar dat nodig is. En om onze inwoners ook te kunnen laten genieten van al het moois dat in onze gemeente te doen is. Met de Vrijwilligersprijs brengen we onze dankbaarheid voor hun inzet tot uiting.”