In november vonden er ook interlands plaats in Veendam, toen van Oranje Onder 18. Foto: Bert Woltjes.
In november vonden er ook interlands plaats in Veendam, toen van Oranje Onder 18. Foto: Bert Woltjes.

Henk Nienhuis Stadion wordt aangepakt voor duels Oranje

Algemeen

VEENDAM - Het Henk Nienhuis Stadion in Veendam wordt met het oog op de komende interlands van Oranje Onder 19 opgeknapt. Licht en geluid wordt aangepakt en stoeltjes worden vervangen.

De verlichting van het stadionveld is in 2023 al in orde gemaakt. Nu wordt de verlichting op de tribunes hersteld. Ook de geluidinstallatie van de hoofdtribune wordt verbeterd. Daarnaast worden de tribunestoelen vervangen. De huidige stoelen zijn versleten en verhard, onder andere door weersomstandigheden. Daardoor kunnen ze gemakkelijk afbreken en onveilige situaties veroorzaken. 

De verbeteringen worden doorgevoerd om de organisatie van professionele sportwedstrijden ook voor de toekomst mogelijk te maken.

Gratis stoelen

Een aantal van de oude stadion stoelen wordt gratis beschikbaar gesteld voor geïnteresseerden die het leuk vinden om een stukje voetbalhistorie in huis te halen. De stoelen zijn verouderd en niet meer van goede kwaliteit: men kan er dus niet meer op zitten. Meer informatie over de datum en tijd voor het ophalen van de stoelen staat begin volgende week op de website en socialmedia-kanalen van gemeente Veendam. Bij het ophalen geldt maximaal 2 stoelen per persoon en op is op. 

Oranje Onder 19

Het Nederlands elftal Onder 19 jaar gaat eind maart op jacht naar een EK-ticket. De Oranjetalenten spelen het beslissende kwalificatietoernooi in Veendam en in Assen tegen Litouwen, Frankrijk en België. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de eindronde. Op 20, 23 en 26 maart staan er interlands gepland in Veendam. Meer informatie is te vinden op www.onsoranje.nl.