Afbeelding

NK jeugdwielrennen op wielerbaan aan de Langeleegte in Veendam

Sport

VEENDAM - Op de in aanbouw zijnde wielerbaan in en om het voetbalstadion aan de Langeleegte in Veendam wordt in juni het Nederlands jeugdkampioenschap wielrennen gehouden.


Het kampioenschap zou zondag 13 juni gehouden worden in het centrum van Veendam.  Wielervereniging Stormvogels Veendam ziet als organisator van de koers echter geen kans om de wedstrijd op die locatie te houden. Die conclusie trekt men ‘na dagen van wikken en wegen’ met de Veiligheidsregio Groningen en de gemeente Veendam.

‘Gigantische kostenpost’ 

De organisatie geeft aan graag een Zechstein NK Jeugd te willen met publiek langs het parcours en ook de mogelijkheid dat mensen blijven ‘hangen’ rond het evenementenplein. ,,Maar we voorzien dat we het centrum moeten afsluiten om belangstellenden te weren rondom het parcours en dat zal in de eerste plaats een gigantische kostenpost worden die niet is gedekt in de opgestelde begroting”, laat de organisatie weten. 

Daarom heeft men er voor gekozen het NK te verplaatsen naar de wielerbaan. Bovendien wordt het kampioenschap verspreid over twee dagen in plaats van één. Het NK wordt nu gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 juni.