Trainster Grietje Hooiveld met Suzanne Burema. Foto onder: de huldiging van Bart Hol. Foto's: Marinus Hol.
Trainster Grietje Hooiveld met Suzanne Burema. Foto onder: de huldiging van Bart Hol. Foto's: Marinus Hol.

Zwemkampioenen De Brug Veendam alsnog gehuldigd

Sport

MUNTENDAM - Bart Hol en Suzanne Burema uit Muntendam hebben vorig jaar een nieuw Gronings record gezwommen en vorige week werden zij daar alsnog voor gehuldigd. In verband met de coronamaatregelen kon de huldiging niet eerder plaatsvinden. 


Hol en Burema komen uit voor De Brug Veendam. De Brug organiseert sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Record aan flarden

Vorig jaar, tijdens zwemwedstrijden van De Brug in Groningen, zwommen Bart Hol en Suzanne Burema een Groninger record aan flarden. Suzanne Burema zette op de 50 meter in de categorie meisjes tot en met tien jaar een nieuw record neer van 52.15 seconden. Het oude record stamde uit 2012. Bart Hol won de 50 meter vlinderslag, in de groep heren 20-29 jaar, in een tijd van 33.38 seconden. Daarmee was hij veel sneller dan het in 2018 gezwommen record van 43.34. Saillant detail: het oude record stond ook al op zijn naam.

Oorkonde 

Trainster Grietje Hooiveld bezocht de sporters vorige week om hen te te feliciteren en ze een oorkonde, een handdoek, een paas-chocolade surprise en een steen met het toepasselijke opschrift Jij bent KEI goed! te overhandigen.







Afbeelding