Een deel van de wedstrijdzwemmers van THOR.
Een deel van de wedstrijdzwemmers van THOR.

Wedstrijdzwemmers THOR weer in actie

Sport

WILDERVANK - De wedstrijdzwemmers van THOR uit Wildervank hebben afgelopen weekend eindelijk weer een wedstrijd gezwommen.


Door de coronapandemie stonden de zwemmers een aantal maanden stil. Onlangs werden de activiteiten weer opgestart, met trainingen in een buitenbad. Sinds een paar weken mag dat ook weer in het binnenbad en nu is daar het wedstrijdzwemmen aan toegevoegd. Er mag nog niet tegen andere verenigingen gezwommen worden, maar onderling mocht de jeugd wel weer tegen elkaar strijden.

38 persoonlijke records 

De trainingen van de afgelopen weken hebben hun vruchten afgeworpen. Dat bleek wel uit de resultaten. De in totaal 49 starts leverden maar liefst 38 keer een nieuw persoonlijk record op. Sommige zwemmers wisten enkele tienden van een seconde van hun beste tijd af te snoepen of er een tot drie tellen vanaf te halen, maar Kim Buurmeijer, Dominic Francis (2×), Sanne Heikens (2×), Nathan Havinga, Willemijn Vreugdenhil, Nicole Buurmeijer (2×), Ilse Jongepier, Yke Spelde (2×), Cynthia Blik en Sem Hiddingh verbeterden hun beste tijd zelfs met vier tot tien seconden.

Nieuwe clubrecords

Daarnaast werden er ook clubrecords verbroken. Marjolie Spelde zwom op de 100 meter vrije slag maar liefst vijf seconden sneller dan het oude clubrecord, dat uit 1994 dateerde. Onderweg nam ze ook nog het clubrecord op de 50 meter mee. Dit record stond sinds 2014. Yke Spelde nam het clubrecord op de 50 meter schoolslag over. Dat stond sinds 2001.