Zeventig jaar WSS werd onder andere gevierd met een buikschuifbaan. Foto: Bert Woltjes.
Zeventig jaar WSS werd onder andere gevierd met een buikschuifbaan. Foto: Bert Woltjes.

Korfballers Wij Spelen Sportief vieren zeventigste verjaardag

Sport

OUDE PEKELA - De Pekelder korfbalvereniging Wij Spelen Sportief (WSS) bestaat zeventig jaar. Dit werd vrijdag gevierd.


Op 7 augustus was het precies 70 jaar geleden dat WSS werd opgericht. Een feestcommissie binnen de club had een programma voor afgelopen vrijdag bedacht. Rond het middaguur vertrok een grote groep leden, jong en oud, naar Annen. De jongeren deden mee aan een door de mensen van Breeland Recreatie uitgezet parcours met allerhande leuke activiteiten.

Barbecue 

Voor de ouderen stond er een survivaltocht op het programma. Halverwege de middag ging de groep terug naar de thuisbasis: het M.J. Wageman Sportpark in Oude Pekela. Daar kond de jeugd meedoen aan een mini-zeskamp, lasergamen en glijden op de 25 meter lange buikschuifbaan. Voor de ouderen was dit een moment om onder het genot van een drankje bij te kletsen. Rond de klok van zessen was het tijd om te starten met de barbecue. De voorzitter van de club, Peter Wageman, nam leden en gasten mee in de historie van de vereniging. Diverse hoogtepunten passeerden de revue, zoals de realisatie van het kunstgrasveld.

Voorzitter zwaait af 

Na de barbecue ging het officiële gedeelte van het programma verder. Peter Wageman had een hele tijd geleden al te kennen gegeven dat hij de voorzittershamer graag wilde overdragen. Bestuurslid Andry Hoving was bereid gevonden om het stokje van Wageman over te nemen. Tijdens het jubileumfeest werd Wageman, mede door burgemeester Jaap Kuin, geprezen om zijn veelzijdigheid als voorzitter. Ook mocht hij vele presentjes en mooie woorden in ontvangst nemen. Na dit gedeelte werd de dag afgesloten met muziek en uiteraard een drankje. Al met al is het een zeer leuke dag geweest.