Aeilt Hassing reikt de naar hem vernoemde Supercup uit aan de spelers van MF Shipping. Foto: Peter Panneman.

MF Shipping wint Aeilt Hassing Schaal

VEENDAM - De strijd om de Supercup in de Veendammer zaalvoetbalcompetitie V&Z is gewonnen door MF Shipping. De bekerwinnaar rekende af met Hoofdklasse-kampioen SWO Veendam en legde zo beslag op de Aeilt Hassing Schaal.

De wedstrijd om de Aeilt Hassing Schaal begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Yjan Oldenburger. Hij was speler van SWO Veendam. In overleg met beide teams ging de wedstrijd om de Aeilt Hassing Schaal wel ‘gewoon’ door.

Slap begin van SWO

SWO Veendam begon slap aan het duel. Na tien minuten stond MF Shipping al met 3-0 voor en leek het duel gespeeld. Niets was minder waar. SWO herpakte zich en knokte zich terug in de wedstrijd. Het leverde de Hoofdklasse-kampioen drie goals op. MF Shipping wankelde, was de grip kwijt en moest ook de 3-4 toestaan.

Strafschoppen

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. het leverde aan beide kanten kansen op, maar goals bleven lang uit. Uiteindelijk wist MF Shipping er toch nog 4-4 van te maken en dat werd ook de eindstand. Strafschoppen moesten het duel beslissen. In de penaltyserie was MF Shipping koelbloediger, zodat de bekerwinnaar nu ook de Aeilt Hassing Schaal in de prijzenkast mag bijzetten. De Supercup werd uitgerereikt door de naamgever, V&Z-voorzitter Aeilt Hassing.