Tom Okker in 1972.
Tom Okker in 1972.

OldStars Sportweek in Veendam met tennislegende Tom Okker

Sport

VEENDAM - Tennislegende Tom Okker is donderdag 30 september te gast bij de Tennis en Padel Club Veendam. Het bezoek vindt plaats in het kader van de eerste OldStars Sportweek voor ouderen in de provincie.


De week staat geheel in het teken van het diverse aanbod aan aangepaste OldStars-sportvormen in Nederland. Alle 55-plussers uit de provincie zijn welkom bij meer dan 13 initiatieven. De OldStars Sportweek is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen. Het wordt ondersteund door de provincie Groningen. Tijdens de OldStars Sportweek bezoeken diverse sporticonen, zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander, de provincie.

55-plussers 

Van 25 september tot en met 1 oktober kunnen ouderen zeven dagen lang bij verschillende sportverenigingen in Groningen kennismaken met diverse aangepaste OldStars-spelvormen. Daarnaast krijgen ook andere sportaanbieders de mogelijkheid om iets te organiseren. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

Oldstars Tennis

Een van de activiteiten vindt plaats bij Tennis en Padel Club Veendam. Daar staat donderdag 30 september Oldstars Tennis op het programma. Als speciale gast is Tom Okker aanwezig. Deze tennislegende vierde vooral successen in de jaren zeventig. In die tijd stond hij maar liefst zeven jaar lang in de toptien en daarmee was hij een van de grote jongens van zijn tijd. Het Oldstars Tennis in Veendam start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Aanmelden kan via aukjevanderwal@netvisit.nl

Het complete programma van de sportweek is te vinden op huisvoordesportgroningen.nl/oldstars-sportweek-2021.