Veendam 1894 rekende op eigen veld af met WVV. Foto: Bert Woltjes.
Veendam 1894 rekende op eigen veld af met WVV. Foto: Bert Woltjes.

Bekervoetbal: Knappe zege Veendam 1894, vijfdeklassers slikken dikke nederlagen

Sport

VEENDAM - De afgelopen weekend gespeelde wedstrijden in de groepsfase van het bekertoernooi hebben voor de Koerier-clubs wisselende resultaten opgeleverd. Zo boekte Veendam 1894-zondag een knappe zege, terwijl de vijfdeklassers bijna stuk voor stuk een dikke nederlaag moesten slikken. 


Noordster kwam ook in zijn tweede officiële wedstrijd van het seizoen niet tot scoren. na de 0-0 tegen Nieuw Buinen verloor de Pekelder eersteklasser zondag met 0-2 van Stadskanaal.

Knappe zege Veendam

Tweedeklasser Veendam 1894 won aan de Langeleegte knap met 3-1 van eersteklasser WVV. na een 0-1 ruststand toonden de jonge Veendammers in het tweede bedrijf veerkracht. Jeremy van Dijk zorgde koppend voor de 1-1 en stond even later aan de basis van de 2-1. Zijn pass werd door Jeffrey Peters omgezet in een treffer. Veendam hield vervolgens stand en counterde zich in de slotfase via opnieuw Jeffrey Peters naar een 3-1 eindstand. 

Muntendam kwam er in Vlagtwedde tegen Westerwolde niet aan te pas en verloor met 4-0. ZNC won wel. Dankzij een prima eerste helft, bij rust stond het 3-0, rekenden de Brouksters af met Bellingwolde. De goals werden gemaakt door Jeroen Dijk, Harmen Hager, Joop Uuldriks en Maarten Hager. 

De Pekelder vierdeklasser PJC (4-3 tegen Roswinkel) en Pekelder Boys (1-2 tegen Gasselternijveen) gingen onderuit. Bareveld bleef op de been tegen het hoger aangeslagen CEC: 0-0. Zaterdag-vierdeklasser Wildervank herstelde zich van de nederlaag tegen Zuidlaren door de zaterdagvoetballers van Veendam met 2-6 te verslaan.

Vijfdeklassers 

Vijfdeklasser Veendam verloor niet alleen van Wildervank, maar moest midweeks ook zijn meerdere erkennen in VAKO. De ploeg uit Vries won met 5-1. Het Pekelder Damacota, dat vorige week met 5-0 verloor van Onstwedder Boys, ging opnieuw fors onderuit. Siddeburen was met 1-5 te sterk. Meeden was, zoals verwacht. niet opgewassen tegen het hoger aangeslagen SJS. De thuisploeg won met 5-1. Het twee klassen hoger spelende Be Quick 1887-zaterdag liet geen spaan heel van Muntendam-zaterdag.  Het werd 0-8. Zondag-vijfdeklasser DWZ ging ook al fors onderuit. Derdeklasser LEO uit Loon won met 1-9. De uitslagen laten zien dat het bekertoernooi voor vijfdeklassers eerder een strafexpeditie is dan een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alleen de zaterdagvoetballers van ZNC zijn een uitzondering, maar zij hebben dan ook alleen nog maar tegen collega-vijfdeklassers gespeeld. Na de zege op TEO werd afgelopen weekend met 0-2 gewonnen van Haren. De goals werden gemaakt door Leroy Stegmeijer en Vincent Scholten.