Afbeelding

Honderden kinderen tennissen op Museumplein in Veendam

Sport

VEENDAM - Ongeveer 600 kinderen van verschillende basisscholen zullen vrijdagochtend gaan tennissen op het Museumplein in Veendam. Het evenement wordt georganiseerd ter afsluiting van het schooltennisproject dat in het voorjaar op verschillende basisscholen in Veendam plaatsvond.


Het Menzis Tenniskids@school-event wordt georganiseerd door de KNLTB in samenwerking met Menzis en Veendam Beweegt. Met Menzis Tenniskids@school wil men kinderen in beweging krijgen en hen in aanraking laten komen met tennis.


In het voorjaar hebben honderden kinderen van Veendamse basisscholen tijdens hun gymles kennis gemaakt met tennis. Als afsluiting van het project gaan de kinderen vrijdag gezamenlijk tennissen. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.


Jaarlijks worden er ongeveer 100.000 kinderen bereikt met Menzis Tenniskids@school. In het Menzis Tenniskids@school-project worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis is sinds 2010 partner van de KNLTB. Met Menzis Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Menzis Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.