De 0-1 van Meeden tegen Veendam 1894 in de maak: Sjoerd van der Veen kopt raak uit een hoekschop. Foto: Bert Woltjes.

Noordster fors onderuit, zege voor Muntendam en Meeden klopt Veendam 1894

Sport

OUDE PEKELA - Eersteklasser Noordster is zaterdagavond op bezoek bij SVBO fors onderuit gegaan. Derdeklasser Muntendam boekte juist zijn eerste zege, terwijl Meeden de derby tegen de zaterdagvoetballers van Veendam 1894 won.

Vorige week pakte Noordster nog knap een punt pakte tegen titelkandidaat Hoogezand, maar zaterdagavond kwamen de Pekelders er tegen SVBO niet aan te pas. Noordster ging met 5-0 onderuit. Al na vier minuten kwam Noordster op achterstand, de andere treffers vielen na de pauze. Zondag wacht Noordster opnieuw een zware wedstrijd. Dan komt GOMOS op bezoek. De ploeg uit Norg is samen met SVBO koploper in de eerste klasse F met zes punten uit twee duels.
Tweedeklasser Veendam 1894 is na twee duels nog ongeslagen. Na het gelijke spel tegen ASVB werd zondag opnieuw gelijk gespeeld. De uitwedstrijd tegen Rolder Boys eindigde voor de tweede keer op rij in 2-2. Muntendam boekte zondag zijn eerste competitiezege. In eigen huis was de derdeklasser met 3-0 te sterk voor Groninger Boys. Patrick Vasse opende na vier minuten de score en een kwartier later kwam de thuisploeg wat fortuinlijk op 2-0 toen een vrije bal van Maikel Hut door toedoen van een grabbelende doelman binnenviel. Tien minuten na rust kopte Michael Imminga de 3-0 tegen de touwen en daarmee was het duel gespeeld.

Vierde klasse

In de zondag vierde klasse C gingen PJC en Bareveld onderuit. PJC, dat vorige week nog won van Farmsum, kreeg in Finsterwolde klop van BNC. Het werd 6-2. Tom van der Schuur zette de Pekelders vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong. Bij een 3-1 stand zorgde dezelfde Van der Schuur voor de aansluitingstreffer, maar in de slotfase liep de thuisploeg weg bij PJC. Bareveld boog met 0-1 voor Kwiek. Pas na een half uur spelen zorgde een corner van Kwiek voor het eerste gevaar van de wedstrijd en meteen was het raak. Ryan Boskamp kopte de 0-1 tegen de touwen. Na de rust opende Bareveld de jacht op de gelijkmaker. De dapper strijdende thuisploeg had het punt zeker verdiend, maar de bal wilde er niet in. Na twee duels staat Bareveld nog met lege handen.

Vijfde klasse

In de vijfde klasse C van het zondagvoetbal beleefde DWZ een slechte start van het seizoen. De Wieke Zuidwending was vorige week vrij en ging nu met 3-1 onderuit tegen Woltersum. Martin Muurman redde de eer voor de bezoekers. In de vijfde klasse F van het zaterdagvoetbal stond de derby tussen Veendam 1894 en Meeden op het programma. De eer en de punten gingen naar Meeden: de bezoekers wonnen met 0-3. Sjoerd van der Veen opende na zes minuten de score en na rust was Dennis Nagel tweemaal trefzeker. Op de zege viel niets af te dingen. Sterker nog, de thuisploeg bleef een flinke oorwassing bespaard. Het Broukster ZNC boekte de tweede overwinning van het seizoen. In eigen huis werd afgerekend met Harkstede. Na ruim een half uur zette George Kooman ZNC op voorsprong. Na de gelijkmaker van Harkstede was het tijd voor de Emiel Staal-show. Staal, die met Nieuw Buinen en ZNC-zondag op een veel hoger niveau heeft gespeeld, was in het vervolg van het duel driemaal trefzeker en bezorgde de Brouksters daarmee de drie punten. Damacota (6-1 tegen Bargeres) en Muntendam (5-0 tegen NWVV) gingen fors onderuit en staan na twee duels nog op nul punten.