Afbeelding

‘FVC-thuis’ wordt cruciaal voor Noordster

Sport

OUDE PEKELA - Om nog wat van het seizoen in de eerste klasse F te maken, zal het naar de laatste plaats afgezakte Noordster zondag echt moeten winnen van mede-laagvlieger FVC.


De Pekelders leden zondag de vijfde nederlaag op rij. In Westerbork trok gastheer VKW aan het langste eind. Dankzij een treffer van Milan de Vroome zocht Noordster nog wel met een 0-1 voorsprong op zak het bakje thee op. Meteen na rust leek het geluk Noordster eindelijk eens toe te lachen, toen VKW als gevolg van een rode kaart met tien man verder moest. Noordster slaagde er echter niet in de voorsprong vast te houden. De elf Oost-Groningers gaven het tegen de tien Drenten in het laatste kwartier helemaal weg en gingen met 4-1 onderuit.

Goede herinneringen 

Zoals gezegd zal Noordster zaterdag echt moeten winnen om de aansluiting met de ploegen direct boven de Pekelders niet kwijt te raken. Noordster staat nu laatste, met twee punten achterstand op FVC. Aan het laatste bezoek van FVC aan Oude Pekela bewaart Noordster in ieder geval goede herinneringen. Dankzij drie treffers van Kees Dun werden de bezoekers uit Leeuwarden in het seizoen 2018/19 met 3-2 verslagen.