Afbeelding

Veendam 1894 heeft na zes duels eindelijk eerste zege beet

VEENDAM - Veendam 1894 heeft zondag de eerste zege van het seizoen geboekt. De jonge formatie van trainer Wietse de Blois rekende af met mede-laagvlieger Gruno: 2-0.

Veendam en Gruno schotelden het publiek aan de Langeleegte een boeiende eerste helft voor, met kansen over en weer. Na een half uur kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, al had Gruno even daarvoor wel een levensgrote kans om zeep geholpen. Jeremy van Dijk had daar maling aan: hij krulde de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0. Na een hoekschop schoot Leon Kuiper het leer, via de binnenkant van de paal, binnen.

Veendam-doelman in vorm

Gruno opende in het tweede bedrijf de jacht op de aansluitingstreffer, maar doelman Thijs Graver was in vorm en stond de Stadjers geen treffer toe. In de slotfase werd Gruno, door twee gele kaarten voor de aanvoerder, tot een tiental gereduceerd. Veendam was nog dicht bij de 3-0, maar een kopbal van Yorick Zuur belandde op de lat.

Veendam is door de driepunter de rode lantaarn kwijt en houdt nu prompt drie ploegen onder zich. Zondag gaat Veendam op bezoek bij Helpman, dat twee punten meer heeft dan de Veendammers.