Afbeelding

Corona: Veendammer zaalvoetbalcompetitie V&Z stopgezet

Sport

VEENDAM – De Veendammer zaalvoetbalcompetitie V&Z is stopgezet. Spelbreker is de coronapandemie. Dat besluit is maandagavond, tijdens de algemene ledenvergadering van V&Z, genomen. 

,,Wij als vereniging zijn verantwoordelijk voor de controle of iemand gevaccineerd is of een negatieve test kan overleggen van niet ouder dan 24 uur. Wij zullen dan bij de drie hallen die wij gebruiken moeten controleren, maar daar hebben wij de mensen niet voor. De gemeente legt alles bij ons neer en het zou een goed idee zijn als ze gingen meedenken”, gaf Aeilt Hassing vooruitlopend op de ledenvergadering al aan. 

Elke keer een negatieve test

Als gevolg van de aangescherpte coronaregels had een team als besloten niet meer in actie te komen. Daarnaast zijn er meerdere teams met spelers die niet gevaccineerd zijn en deze spelers zouden dan elke keer een negatieve test moeten kunnen overleggen. Op die manier zitten er flink wat haken en ogen aan de competitie. Maandag is dan ook besloten er voorlopig mee op te houden.  ,,Zo gauw de mogelijkheden er weer zijn, gaan we weer beginnen”, aldus Hassing.