Aeolus zoekt de aanval tegen de bezoekers uit Annen.

Handbalsters Aeolus moeizaam langs stug HVA

WILDERVANK - De handbaldames van Aeolus uit Wildervank hebben zaterdag het thuisduel tegen HVA in een overwinning omgezet. Zonder publiek vormde de Wildervanckhal een ietwat troosteloos decor, waarin de thuisploeg de gasten uit Annen met moeite van het lijf wist te houden: 24-21.

De ploegen hadden hun defensieve zaken prima op orde. Gevolg daarvan was dat beide teams moeizaam tot scoren kwamen en zo stond het na tien minuten slechts 2-2. Aeolus verzuimde een aantal prima uitgespeelde mogelijkheden niet te verzilveren en bij HVA had men soms moeite om de ruimte te vinden in de defensie van Aeolus. Halverwege de eerste helft kende Aeolus een goede fase. Het wist de tegenstander tien minuten van scoren af te houden en was zelf in die periode vier keer succesvol. HVA rechtte de rug en wist, na die tussenstand van 6-2, bij rust de schade te beperken tot een marge van twee: 9-7.

Ongekende offensieve dadendrang

Hoe anders was het spelbeeld in de tweede helft. Plotseling leken aan beide kanten de defensieve taken van ondergeschikt belang en dat had uiteraard zijn weerslag op het scoreverloop. De gasten uit Annen en de Wildervankster formatie leken hun energie van de dekking verplaatst te hebben naar een ongekende offensieve dadendrang. Daarbij speelden aan weerszijden de opbouwers een cruciale rol. Met veel druk en loopacties probeerden beide ploegen het initiatief definitief aan hun kant te krijgen. Dat vertaalde zich in een tussenstand van 15-12 in de 40e minuut en tien minuten later in 18-17.

Spannende slotfase

Er brak vervolgens een spannende slotfase aan, waarin HVA langszij kwam en de wedstrijd op weg leek naar een ‘close call’. Met een tactische omzetting aan de kant van Aeolus zag de thuisploeg kans om een verbeten strijdend HVA op voldoende afstand te houden en het treffen met 24-21 over de streep te trekken.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 13, Hedy Oostenbrink en Chantal Kampijon 3, Irene Mik 2, Elsa Brouwer, Kimberley van der Laan en Sharon Hollemans 1.