Meeden neemt het doel van Erica 86 onder vuur. Dat was zaterdag onophoudelijk het geval (foto Bert Woltjes).

vv Meeden maakt gehakt van Erica 86: 12-0

Sport

MEEDEN - Vijfdeklasser Meeden heeft zaterdag een daverende zege geboekt op Erica 86. Na een 3-0 ruststand werd het maar liefst 12-0.

De score werd geopend door Dennis Nagel, die in deze wedstrijd in totaal op drie treffers uitkwam. Ook Jay van Weerden scoorde een hattrick, terwijl Ruben Haarlemmer en Patrick Hoving beiden twee keer doel wisten te treffen. Ferdi Wortelboer en Arjan Wever leverden ook een bijdrage, waardoor het totaal op twaalf uitkwam.

In Meeden hadden de bezoekers uit Erica helemaal niets te vertellen. Niet voor niets staan de Drenten stijf onderaan in 5F en na zaterdag hebben ze de rode lantaarn nog wat vaster in handen. De ploeg van trainer Tammo van Weerden was tot aan de rust nog redelijk clement, maar draaide het gas in de tweede helft vol open. De 3-0 voorsprong werd dan ook gestaag uitgebouwd.

De ploeg uit Meeden is door de zege nu opgerukt naar de tweede plek in 5F met 17 punten uit 8 duel, evenveel als SETA. Bovenaan staat NWVV dat met evenveel wedstrijd twee punten meer heeft. Zaterdag wacht vv Meeden een uitwedstrijd bij Westerlee en zal geprobeerd worden de goede lijn door te trekken.

De 12-0 eindstand is overigens geen record voor de vv Meeden. Vorig seizoen werd met 2-14 bij Froombosch gewonnen, waardoor het team van Van Weerden dit seizoen nog steeds een extra uitdaging heeft.