Afbeelding

Noordster pakt eerste overwinning van het seizoen

Sport

OUDE PEKELA - Eersteklasser Noordster heeft zondag eindelijk de eerste driepunter van het seizoen geboekt.

Na vorige week een punt gepakt te hebben tegen Jubbega, was het zondag eindelijk raak. Op bezoek bij mede-laagvlieger Stadspark hadden de Pekelders het in het eerste bedrijf lange tijd lastig. Pas vlak voor rust werd Noordster voor de eerste keer gevaarlijk, maar toen was het wel meteen raak. Rik Wubs zag zijn harde schot via de doelman tegen de touwen belanden.

Gemiste strafschop

Na een uur werd het zelfs 0-2. Milan de Vroome kopte raak uit een hoekschop. Vijf minuten later had Stadspark de aansluitingstreffer al te pakken, maar in het vervolg van het duel bleef Noordster op de been. In de slotfase kreeg Noordster nog een riante mogelijkheid op de 1-3, maar een toegekende strafschop werd door Frank Davids gemist.

De drie punten werden na afloop in de kleedkamer uitbundig gevierd, want de Pekelders zijn hierdoor van de laatste plaats af.