Wouter Valeton zet PJC op voorsprong. Foto: Bert Woltjes.

Vierde klasse: PJC boekt achtste zege

Sport

NIEUWE PEKELA - PJC heeft zondag in eigen huis met 4-1 van Wedde gewonnen. Daarmee boekte de ploeg uit Nieuwe Pekela alweer de achtste zege van het seizoen.

PJC, koploper in de vierde klasse C, kwam na een kleine twintig minuten gespeeld te hebben aan de leiding. Wouter Valeton omspeelde de doelman en schoof het leer tegen de touwen. Kort na rust stond Valeton op de goede plek om een vanaf de linkerkant gegeven voorzet binnen te werken. Jur Bontjer tekende even later voor de 3-0. Hij reageerde attent toen de keeper van Wedde een schot van afstand niet onder controle kreeg. Nadat Ezra Abbas iets had teruggedaan, bepaalde Jeroen Jager de eindstand op 4-1. Hij stond goed opgesteld bij de tweede paal om een Pekelder tegenstoot af te ronden.

Competitiegenoot Bareveld ging op bezoek bij FVV met 3-2 onderuit. De goals van de bezoekers werden gemaakt door Chris Bijl en Herman Ludolphie. Het was alweer de zevende nederlaag van het seizoen voor Bareveld.

Zaterdag-vierdeklasser Wildervank verloor vorige week van koploper HS ’88. De gastheren kwamen al na een minuut spelen op achterstand door een rake kopbal van Rob Külsen. Kort na rust schoot diezelfde speler de 0-2 op het scorebord. Wildervank kwam daarna beter in zijn spelen en kreeg ook enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.