Afbeelding

Bennie de Jong nieuwe hoofdtrainer van Noordster

Sport

OUDE PEKELA - Bennie de Jong wordt komend seizoen hoofdtrainer van Noordster. De huidige trainer van eersteklasser PKC ’83 uit Groningen volgt in Oude Pekela Jouke Faber op.


Bennie de Jong speelde tot zijn 22e voor Groen Geel in Groningen en maakte daarna de overstap naar BV Veendam. Onder Henk Nienhuis groeide hij uit tot een vaste waarde van het eerste elftal. Op 28-jarige leeftijd maakte een dubbele enkelbreuk echter een einde aan zijn profcarrière.

Successen 

De Jong werd vervolgens trainer bij Blauw Geel ’15. Daarna voerde zijn trainersloopbaan hem langs OKVC, De Vogels, Holwierde, PKC ’83, Forward, Noordwolde en opnieuw PKC ’83. Onderweg boekte hij diverse successen, getuige een groot aantal periodetitels en het kampioenschap met PKC ’83 in de eerste klasse.

‘Echt voetbaldier’

,,Tijdens onze gesprekken met Bennie werd ons snel duidelijk dat hij een mooie persoonlijkheid is, die ook echt zijn gevoel volgt. Een echt voetbaldier, dat ook de Oost-Groningse mentaliteit goed kent aangezien dit zijn dagelijks werkgebied is. In het verleden heeft hij als tegenstander van Noordster de sfeer van onze club mogen proeven en dat is hem altijd positief bijgebleven. Dit was voor hem ook de reden om het gesprek met ons aan te gaan”, zegt het Noordster-bestuur.