Enkele van de succesvolle judoka's van Judo 53 graden Noord bijeen.
Enkele van de succesvolle judoka's van Judo 53 graden Noord bijeen.

Oost-Groninger judoka’s Nederlands kampioen

Sport

PEKELA/VEENDAM - Judoka’s van de Oost-Groninger vereniging Judo 53 graden Noord hebben uitstekend gepresteerd tijdens het Nederlands kampioenschap voor judoka’s tot 21 jaar.


In de klasse tot 81 kilogram werd Hessel Nicolai overtuigend kampioen. In de finale won hij met een vol punt. Ook Silvan Bulthuis won zijn laatste wedstrijd met een vol punt en ook hij mag zich Nederlands kampioen noemen. Clubgenoot Lars van Oostrum behaalde met fraai judo de finale, maar wist deze net niet te winnen. Hij werd zodoende tweede.

Derde plaatsen

Uitstekende derde plaatsen waren er voor Milou Hendriks, Vera Raspe, Berber Ludema en Yvonne Kuiper. De judoka’s Elise Rustige, Sarah Hector en Max Benthem bereikten de strijd om de derde plaats, maar verloren deze wedstrijd en werden zodoende vijfde.

Judo 53 graden Noord

Judoinstituut Noord en Judoschool Veendam zijn samen verder gegaan onder een nieuwe naam: Judo 53 graden Noord. Met deze samenvoeging is er een judoschool ontstaan die lessen verzorgt in Veendam, Annen, Oude Pekela, Winschoten, Oostwold, Hoogezand-Sappemeer en Exloo. De zeven locaties bevinden zich rondom de 53e breedtegraad en daarmee is de naam van de nieuwe judovereniging verklaard.