Afbeelding

Noordster bijt in het stof tegen Roden

Sport

OUDE PEKELA - Het tegen degradatie strijdende Noordster uit Oude Pekela heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Roden met 2-0 verloren.

De Pekelder eersteklasser heeft pas vijf punten bij elkaar gevoetbald en vier daarvan werden in de laatste twee weekenden van november bepaald. Door nieuwe coronamaatregelen kwam vervolgens de competitie stil te liggen en werden de amateurvoetballers geconfronteerd met een extreem lange winterstop. 

Moeilijk te bespelen veld 

In Roden kon Noordster de goede lijn van voor de coronapauze niet doortrekken. Op het hobbelige en daardoor moeilijk te bespelen veld kwamen de bezoekers na een klein half uur op achterstand. Daarna zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Zo grossierde de thuisploeg in balverlies, maar Noordster was niet bij machte om er van te profiteren. Sterker nog, na een uur spelen verdubbelde Roden zijn voorsprong en was het duel wel gespeeld. 

Noordster speelt donderdag weer

Noordster zal donderdag een stuk beter voor de dag moeten komen om punten over te houden aan het thuisduel tegen Heerenveen. De Friezen staan met 11 punten uit 9 duels op de negende stek, Noordster is met 5 uit 10 hekkensluiter.