Pekelder Boys in actie tegen FVV. Foto: Bert Woltjes.
Pekelder Boys in actie tegen FVV. Foto: Bert Woltjes.

Pekelder Boys pakt een punt, nederlagen voor Bareveld en DWZ

Sport

BOVEN PEKELA - Pekelder Boys heeft zondag zijn tweede punt van het seizoen gepakt. Competitiegenoot Bareveld verloor. Ook vijfdeklasser DWZ ging onderuit.

`
Vierdeklasser Pekelder Boys stond tot zondag op slechts één punt uit acht duels. Gistermiddag kwam daar dus het tweede puntje bij. In eigen huis speelden de Boys namelijk met 1-1 gelijk tegen FVV. Er is echter meer nodig om in de vierde klasse te blijven. De boys hebben dringend een zege nodig. Donderdag wacht daarvoor de volgende kans. Dan nemen de Pekelders het mede-laagvlieger Farmsum.

Bareveld

Pekelder Boys is wel Bareveld tot op een punt genaderd. Bareveld ging op bezoek bij Gieterveen met 5-2 onderuit. Ondanks de stand op de ranglijst is het contract met hoofdtrainer Daniël Kroder met twee jaar verlengd. Zowel het bestuur als Kroder (oud-goalgetter van Bareveld) is erg tevreden over de huidige samenwerking. Beide partijen zien dat er een mooie basis is gelegd om de komende twee jaar verder aan te werken.

De Wieke Zuidwending

Vijfdeklasser DWZ was niet opgewassen tegen koploper Veelerveen. De Wieke Zuidwending ging met 2-6 onderuit. Halverwege stond het al 0-3, ook omdat DWZ een strafschop had gemist. Na de rust kwam DWZ van 0-4 nog terug tot 2-4 door treffers van Henry Hut en Dionis Berisha, maar meer zat er ook niet in voor de thuisploeg. DWZ neemt het donderdag op tegen WEO, een andere kanshebber voor de titel.