Afbeelding

PJC verliest topper van Engelbert; Bareveld klopt Pekelder Boys

Sport

NIEUWE PEKELA - In de strijd om de titel in de vierde klasse C heeft PJC een pas op de plaats moeten maken. De topper in en tegen Engelbert ging met 2-1 verloren. Onderin boekte Bareveld een belangrijke zege op Pekelder Boys.

PJC had tot zondag pas één keer verloren. Tegenstander Engelbert kon zelfs nog betere cijfers overleggen: die ploeg had op een gelijkspel na alle tot dusver gespeelde wedstrijden gewonnen. De Pekelders mochten zondag dus niet verliezen, want dan zou er een gat van vier punten ontstaan. Dat gebeurde echter wel. Engelbert hield de punten in eigen huis. Na een goed genomen vrije trap was het nog wel Alexander Norder die namens PJC tot scoren kwam, maar door treffers van Maxim de Valk en Jamie House stond PJC na het laatste fluitsignaal wel met lege handen.

Bareveld-Pekelder Boys

Onderin de vierde klasse C deed Bareveld goede zaken. De gastheren versloegen Pekelder Boys met 3-1. Ricardo Vonk zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar genoeg voor de eerste zege van het seizoen was dat niet. Arnold Schuitema, Arfin Wessels en Alex Gorissen zorgden er met hun treffers voor dat Bareveld voor de tweede keer dit seizoen als winnaar van het veld stapte. Bareveld staat nu op zes punten, maar heeft de aansluiting met andere laagvliegers gevonden. Voor Pekelder Boys wordt het na de nieuwe nederlaag een hels karwei om lijfsbehoud veilig te stellen. De Boys staan na tien duels pas op twee punten. Pekelder Boys heeft één geluk: er zijn nog veertien wedstrijden te spelen en dus heel wat punten te vergeven.