Afbeelding

ZNC wint en Muntendam verliest met 4-1

Sport

MUNTENDAM/ZUIDBROEK - Derdeklassers ZNC en Muntendam hebben zondag beide een 4-1 resultaat geboekt. Voor ZNC betekende dat een klinkende overwinning, maar Muntendam ging met deze cijfers juist onderuit.


ZNC heeft duidelijk de stijgende lijn te pakken. De zege die de Brouksters zondag boekten op De Wilper Boys, was de vierde wedstrijd in een reeks van vijf waarin men ongeslagen bleef. De goede resultaten hebben ZNC bovendien van de laatste plaats bevrijd. Op de zege op De Wilper Boys viel overigens niets af te dingen. ZNC was heer en meester, al moest het na twee treffers van Joop Uuldriks wel de 2-1 van de bezoekers uit het Westerkwartier toestaan. Na de rust drukten Jordy Brust en Jeroen Huizinga het overwicht uit in een 4-1 zege.

Praatkaarten

Muntendam kon geen vuist maken tegen koploper SVZ. Halverwege stond het al 0-2 en waren de irritaties over het optreden van de arbiter dusdanig opgelopen, dat Muntendam tot een tiental was gereduceerd. Volgens de Muntendammers  floot de onpartijdige in het voordeel van de koploper. De kritiek kwam Martijn Oosting  op twee ’praatkaarten’ en dus rood te staan. In de slotfase, op een stand van 0-3, zorgde Maikel Hut voor de eretreffer, maar het slotakkoord was voor SVZ dat zodoende met 1-4 won.