Hoewel het hier anders lijkt, bracht Nieuw Buinen de Veendammers niet aan het wankelen. Foto: Bert Woltjes.
Hoewel het hier anders lijkt, bracht Nieuw Buinen de Veendammers niet aan het wankelen. Foto: Bert Woltjes.

Veendam 1894 boekt nipte, maar verdiende zege op Nieuw Buinen

Sport

VEENDAM – Op sportpark De Langeleegte heeft Veendam 1894 zondag een broodnodige overwinning geboekt op Nieuw Buinen. Het was pas de derde driepunter van het seizoen.

De wedstrijd tegen Nieuw Buinen was het sluitstuk van een serie van drie door trainer Wietse de Blois aangemerkte duels waarin Veendam punten moest pakken. De potjes tegen Stadskanaal en Lewenborg leverden slechts een puntje op en dus moest er, om afstand te nemen van de onderste plaatsen, gewonnen worden van Nieuw Buinen. ,,We hadden ons goed voorbereid en wisten dat Nieuw Buinen ons vanuit een laag blok het spel zou laten maken”, vertelt De Blois. Doorgaans wordt Veendam geconfronteerd met tegenstanders die de ploeg onder druk zetten. ,,Nu kwam het op onze creativiteit aan. Dat gaf een heel andere dynamiek. Maar we kwamen er een aantal keer echt heel goed uit.” Zoals kort na rust, toen spits Dion Beks als aanspeelpunt fungeerde in een aanval die verder liep via de linkerflank en uiteindelijk door Beks zelf werd afgerond. 

Veendam hield de controle over het duel en gaf amper wat weg. ,,Wel waren er momenten waarop onze middenvelders wat te diep stonden. Daardoor lag er ruimte voor een counter”, analyseert De Blois. Nieuw Buinen kon er niet van profiteren omdat de achterhoede van Veendam 1894 alert bleef. Pas in de absolute slotfase kregen de bezoekers een serieuze scoringskans, maar Veendam ontsnapte aan de gelijkmaker. 

Zondag treft Veendam hoogvlieger WKE. De Blois: ,,Daar heb ik wel vertrouwen in. In de eerste confrontatie waren we gelijkwaardig, maar verloren uiteindelijk met 2-3.”