Jan Stuursma op het podium na de Leekster Lente Loop.

Podiumplaatsen voor SV Veendam Atletiek

Sport

VEENDAM - Leden van SV Veendam Atletiek zijn afgelopen weekend aan de start van diverse wedstrijden verschenen. Er werden verschillende podiumplaatsen in de wacht gesleept.

Jan Stuursma uit Veendam won de halve marathon van de Leekster Lente Loop in 1.14.28 uur. Ondanks de minder goede voorbereiding vanwege de effecten van corona en gekneusde ribben, was Stuursma veruit de snelste van alle deelnemers. Manon Otter uit Wildervank behaalde naast een PR (1.26.57 uur) ook een knappe tweede plaats bij de halve marathon voor vrouwen.

In Twente werd Steffi Menzinga derde tijdens de Wintertriatlon Twente. Menzinga nam de 5 kilometer hardlopen voor haar rekening en finishte in 20:18.

De SV Veendam-leden Henk en Gonda Brinker, Abel Korte, Marc Smidt, Esther Wiechertjes en Marieke Kanon deden mee aan de Kleine Moere Cross in Grolloo. Zij kregen een heuvelachtig parcours van 8,5 kilometer door het bos en langs het water voorgeschoteld. Het was een heerlijke route in de lentezon.