Afbeelding

Dubbele zege voor handbalsters Aeolus

Sport

WILDERVANK - De handbaldames van Aeolus uit Wildervank hebben in een paar dagen tijd twee overwinningen geboekt. Midweeks werd afgerekend met Cirkeltijgers in Groningen, terwijl afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden in winst werd omgezet.

Aeolus speelde tegen Cirkeltijgers een prima eerste helft. Vanaf de hoeken en de opbouw was de ploeg meerdere keren succesvol in de afronding. Er werd goed gebruik gemaakt van de geboden ruimte en achterin wist men de defensie aardig overeind te houden. Het leverde een ruststand van 8-19 op. Na de rust kantelde het treffen volledig. In aanvallend opzicht was de afstemming zoek en de kansen die men kreeg, werden amper benut. Het kostte de Wildervankster equipe bijna de wedstrijd, want met een eindstand van 18-22 bleef er van het grote verschil van 11 treffers halverwege maar bitter weinig over. De treffers van Aeolus werd gemaakt door Daniëlla Zuidema (8), Hedy Oostenbrink (5), Irene Mik (4), Kimberley van der Laan (2) en Elsa Brouwer (1).

Cometas-Aeolus

Een paar dagen later speelde Aeolus, in Leeuwarden tegen Cometas, de opgelopen frustraties van zich af. Aeolus speelde vrijuit, schakelde meerdere keren goed om van dekking naar aanval en wist de opbouw goed in stelling te brengen. Met hun vele treffers namen Hedy Oostenbrink, Daniélla Zuidema, Elsa Brouwer en Irene Mik de Oost-Groninger formatie op sleeptouw. Halverwege stond het 5-15. Dat verschil van tien treffers stond ook nog in de 40e minuut (9-19) op het scorebord  en vanaf daar liet Aeolus de teugels wat vieren. De zege kwam echter geen moment in gevaar. Aeolus won met 16-25. De treffers werden gemaakt door Hedy Oostenbrink (9), Daniëlla Zuidema (7), Elsa Brouwer (5), Irene Mik (3) en Danique de Groot (1).