Afbeelding

Muntendam boekt ruime zege; ZNC en Veendam gaan het schip in

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam heeft zondag met maar liefst 7-1 gewonnen van Asser Boys. Competitiegenoot ZNC en tweedeklasser Veendam 1894 gingen fors onderuit.

Muntendam had geen kind aan Asser Boys, dat slechts een plekje lager op de ranglijst in 3B stond. Halverwege de eerste helft opende Michael Imminga de score en nog voor de rust kwamen ook Maikel Hut en Patrick Vasse tot scoren. Vanaf de stip zorgde Imminga kort na het bakje thee voor de 4-0. Nadat Asser Boys iets had teruggedaan (een penalty werd in twee instanties benut), was het woord weer aan Muntendam. De thuisploeg werkte in de slotfase nog even aan het doelsaldo en zag Imminga (penalty), Hut en Michael Ploeger tot scoren komen.

ZNC buigt voor studenten

ZNC beleefde geen fijne middag. In Groningen gingen de Brouksters met 5-1 onderuit tegen de studenten van Forward. Voor rust speelde ZNC niets klaar. Pas in de 56e minuut, op een 4-0 stand, kwam Jordy Brust namens de bezoekers tot scoren. Kansen op een tweede treffer werden niet benut.

Moeilijke fase Veendam

Veendam 1894 zit in een moeilijke fase. Na het gelijke spel tegen Lewenborg en de zege op Nieuw Buinen leek de weg omhoog inzet te kunnen worden, maar sindsdien leed Veendam drie nederlagen op rij. De derde verliespartij was afgelopen weekend tegen Peize. De bezoekers gingen met maar liefst 5-0 onderuit, nadat in de afgelopen weken ook Annen (1-3) en WKE (0-5) te sterk bleken. Met dertien punten uit vijftien duels staan de geelzwarten op de elfde plaats. Veendam speelt komend weekend tegen nummer zes Helpman en treft daarna de nummers twaalf en dertien: Gruno en Nieuw Buinen. Om over te kunnen stappen naar de tweede klasse zaterdag, zullen er dan echt punten gepakt moeten worden.