Damacota was in eigen huis veel te sterk voor Erica '86. Foto: Bert Woltjes.

Vijf overwinningen in vierde en vijfde klasse

OOST-GRONINGEN - Voor de vierde- en vijfdeklassers uit de regio is het een buitengewoon succesvol weekend geworden: er werden vijf overwinningen geboekt.

PJC was in eigen huis veel te sterk voor FVV. De Pekelder vierdeklasser won met 5-1. Jeroen Jager opende, na een kwartier gespeeld te hebben, de score vanaf de stip en rondde tien minuten later een voorzet vanaf links af. Yesper Koerts nam de derde Pekelder treffer voor zijn rekening en in de slotfase was Tom van der Schuur nog tweemaal trefzeker.

Bareveld

In de onderste regionen van 4C deed Bareveld uitstekende zaken. In Hoogezand rekenden de bezoekers met 0-4 af met gastheer Kwiek, dat naar eigen zeggen een complete off-day beleefde. Dankzij treffers van Michandro Mercera, Arfin Wessels, Alex Gorissen en Chris Bijl boekte Bareveld de derde overwinning van het seizoen. De ploeg steeg daardoor naar de tiende plaats.

DWZ

Overwinning nummer drie komt op het conto van DWZ. De zondag-vijfdeklasser was veel te sterk voor Woltersum en won met 6-2. Dionis Berisha was de grote man: hij scoorde viermaal. De andere treffers werden gemaakt door Dani van der Linden en Martin Muurman. Het was alweer de vierde zege van DWZ in de laatste vijf duels.

ZNC

Zaterdag-vijfdeklasser ZNC boekte in en tegen Harkstede een eenvoudige zege: 0-5. De Brouksters waren simpelweg een maatje te groot. Het overwicht werd uitgedrukt in treffers van Jeffrey van der Veen (2x), George Kooman, Sven Niemeijer en Emiel Staal.

Damacota

Competitiegenoot Damacota won met 6-0 van hekkensluiter Erica ’86. Eerder dit seizoen hadden de Pekelders nog grote moeite met de Drentse tegenstander. Nu ging het van een leien dakje. Damacota kwam al snel op 2-0 door doelpunten van Sven Veldkamp en Martin Pinkster. Halverwege de eerste helft was Pinkster opnieuw trefzeker en daarmee was het duel wel beslist. Door een treffer van Rodney Meijer stond het halverwege 4-0. Na rust waren Martin Pinkster en Rodney Meijer nog trefzeker en bepaalden zo de eindstand op 6-0.

Verloren werd er ook. Muntendam-zaterdag boog het hoofd voor Bargeres (8-1) en zondag-vierdeklasser Pekelder Boys ging het schip in tegen Heiligerlee (5-1).