Afbeelding

Vierde klasse: PJC wint nu wel van Gieterveen

Sport

NIEUWE PEKELA – Zondag-vierdeklasser PJC heeft maandag revanche genomen op Gieterveen. Competitiegenoot Bareveld pakte een puntje, iets dat Pekelder Boys donderdag wel en maandag net niet lukte. Zaterdag-vierdeklasser Wildervank boekte de zesde overwinning van het seizoen. 

Eind maart ging PJC in eigen huis met 2-4 onderuit tegen Gieterveen en leed daarmee heel duur puntverlies in de strijd om de titel. Maandag stonden beide ploegen weer tegenover elkaar en ditmaal wonnen de Pekelders wel. Bovendien verspeelde concurrent Engelbert punten bij Eext (1-1). Tom van der Schuur was met twee treffers de grote man tegen Gieterveen. Na een kwartier spelen pikte Van der Schuur een lange haal van achteruit op, ontweek de uitgekomen sluitpost en schoof het leer vervolgens in het lege doel. Bij de 0-2, diep in de tweede helft, nam Van der Schuur het leer goed mee en mikte de bal met precisie in de hoek.

Bareveld

Bareveld pakte tegen Wedde het tiende punt van het seizoen: 3-3. Het tegen degradatie strijdende Bareveld kon zich geen betere start wensen: dankzij Chris Bijl en Glenn Mulder stonden de mannen van trainer Daniël Kröder binnen de kortste keren met 2-0 voor, daarbij profiterend van defensief falen van Wedde. De bezoekers kwamen echter terug in het duel en na een rode kaart van Bareveld kwam Wedde zelfs op voorsprong. De 2-3 viel in blessuretijd en dus leek Bareveld met lege handen achter te blijven. Daar dacht Glenn Mulder anders over: hij bepaalde de eindstand op 3-3.

Pekelder Boys

Hekkensluiter Pekelder Boys speelde donderdag met 4-4 gelijk tegen mede-laagvlieger Farmsum. Maandag gingen de Boys met 2-3 onderuit tegen Kwiek. De Boys kwamen in de slotfase knap terug van een 0-2 achterstand, maar slikten toch nog een derde tegengoal. En dat terwijl de Pekelders in de strijd tegen degradatie elk puntje heel erg goed kunnen gebruiken.

Wildervank

Zaterdag-vierdeklasser Wildervank boekte, na de midweekse nederlaag tegen HS ’88 (1-0), een 3-0 overwinning op hekkensluiter Tiendeveen. Robert Nullmeyer opende halverwege de score en met een fraaie knal in de bovenhoek bepaalde Jivan Prins de ruststand op 2-0. Na rust ging Tiendeveen op jacht naar de aansluitingstreffer. Wildervank kreeg zodoende ruimte en in de slotfase profiteerde Nick Siebring: 3-0.