De THOR-zwemmers die in Beilen in actie kwamen.

Zwemmers THOR presteren goed op noordelijke kampioenschappen

WILDERVANK - Zwemmers van THOR uit Wildervank hebben zaterdag in Beilen prima gepresteerd tijdens de noordelijke kampioenschappen.

In januari zouden de regionale winterkampioenschappen zwemmen plaatsvinden. De THOR-zwemmers Ilse Jongepier, Yke en Marjolie Spelde, Kim Buurmeijer, Sven Brongers, Sem Hiddingh en Robert Joosten hadden zich hiervoor weten te plaatsen. Vanwege corona ging deze wedstrijd niet door.

Niet alle afstanden

Zaterdag kwamen zwemmers uit Groningen, Friesland en Drenthe naar Beilen, waar deze wedstrijd gedeeltelijk ingehaald werd. Niet alle afstanden werden gezwommen, maar alleen de 100 meter vlinderslag, rugcrawl, schoolslag, vrijeslag en wisselslag. Alle zwemmers die zich voor de winterkampioenschappen hadden geplaatst, mochten meedoen maar alleen Ilse Jongepier, Marjolie Spelde en Sven Brongers gingen de strijd aan.

Kampioen van het Noorden

Spelde wist op de vlinderslag kampioen van het Noorden te worden door haar persoonlijk record te verbeteren met 4 seconden. Jongepier werd derde op deze afstand. Medailles waren er ook voor Marjolie Spelde op de vrijeslag (2e), rugcrawl (2e) en wisselslag (3e). Op de vlinderslag, schoolslag en vrijeslag wist ze ook nog eens clubrecords te verbeteren.Sven Brongers ging vooral snel op de wisselslag, waar hij zijn persoonlijke record met 12 seconden wist te verbeteren.