Afbeelding

Alle vijfdeklassers bijten in het stof

Sport

OOST-GRONINGEN - Voor de vijfdeklassers uit de regio is het een weekend geweest om snel te vergeten: ze gingen allemaal ten onder.


Damacota verloor met 4-3 bij NWVV. Met twee goals zorgde Martin Pinkster nog wel voor een 0-2 tussenstand, maar halverwege stond het alweer gelijk. Na de 3-2 van NWVV tekende Wylan Molema in de 71e minuut voor de 3-3, maar in de slotfase gingen de Pekelders alsnog onderuit.

Ook Muntendam verloor nipt. Westerlee was met 1-0 te sterk. Doordat Erica ‘86 won van Harkstede, staan de Muntendammer zaterdagvoetballers nu samen met Erica onderaan in de vijfde klasse F. Beide ploegen staan op zeven punten na zeventien duels. 

Geen stunt

ZNC kon niet stunten tegen koploper SETA. De Brouksters kwam door treffers van Rodi Bosgraaf en Sven Niemeijer nog wel met 2-0 voor, maar gingen in de slotfase toch nog strijdend ten onder: 2-4.

Meeden ging op bezoek bij VVS Oostwold met maar liefst 7-1 onderuit. Patrick Hoving zorgde namens Meeden nog wel voor de 1-1, maar in het restant van de eerste helft scoorde VVS nog driemaal en was het duel wel gespeeld.  Meeden is onderhand met een dramatische serie bezig: van de laatste acht wedstrijden werd er slechts eentje gewonnen.

Einde aan goede reeks

Zondag-vijfdeklasser DWZ was met vier zeges uit de laatste vijf wedstrijden bezig aan een sterke serie. Donderdag werd echter met 4-1 verloren van Yde de Punt en maandag ging De Wieke Zuidwending andermaal onderuit: Alteveer was met 2-1 te sterk. Henry Hut nam de DWZ-treffer voor zijn rekening.