Muntendam boekte een eenvoudige overwinning op Siddeburen. Foto: Bert Woltjes.

Muntendam, ZNC en Veendam 1894 winnen

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 heeft maandag een belangrijke zege geboekt op Gruno. Derdeklassers Muntendam en ZNC wonnen ook.

Muntendam boekte zelfs twee zeges. Donderdag won de ploeg, mede dankzij twee treffers van Maikel Hut, met 1-3 van laagvlieger Nieuw Roden. Maandag volgde een 5-1 zege op gemeentegenoot Siddeburen. Weer was Hut op dreef: hij scoorde drie keer, nadat eerst Michael Imminga de openingstreffer tegen de touwen had gekopt. Vervolgens schoot aan beide kanten een speler een bal in eigen doel, waarmee de 5-1 eindstand werd bereikt. Daar viel niets op af te dingen. Muntendam was simpelweg een maatje te groot.

ZNC

Ook ZNC boekte een eenvoudige overwinning: Asser Boys werd met 5-2 verslagen. De Drenten kwamen nog wel op voorsprong, maar daarna was het woord aan de Brouksters. Door drie treffers van Jeroen Huizinga en goals van Joop Uuldriks en Junior Vos won ZNBC uiteindelijk met 5-2. De Brouksters lieten daarnaast nog tal van grote kansen liggen.

Veendam 1894

In de onderste regionen van de tweede klasse L boekte Veendam 1894 een belangrijke zege op Gruno. Veendam speelde een prima wedstrijd, waarin het tot veel kansen kwam en weinig weggaf. Toch sloeg Gruno op slag van rust uit een rake vrije trap toe: 1-0. Halverwege de tweede helft ontketende Veendam een slotoffensief en uiteindelijk kwamen de punten ook terecht bij de ploeg die er het meeste recht op had. De gelijkmaker van Dion Bels en de 1-2 van Jeremy van Dijk vielen wel pas diep in de extra tijd, rond minuut 95 en minuut 100. ,,Maar het was wel terecht bijgetrokken blessuretijd”, meent trainer Wietse de Blois. ,,Dit was een terechte overwinning en een heel lekkere driepunter.”