De derby tussen PJC en Pekelder Boys werd gewonnen door de mannen uit Nieuwe Pekela. Foto: Bert Woltjes.

PJC wint derby van Pekelder Boys; ook ZNC en Muntendam winnen.

NIEUWE PEKELA - Vierdeklasser PJC heeft zondagmiddag de derby tegen Pekelder Boys gewonnen. Het werd 2-0. Een klasse hoger was er succes voor ZNC en Muntendam.

PJC was op papier de grote favoriet. De mannen uit Nieuwe Pekela zijn titelkandidaat in de vierde klasse C, terwijl Pekelder Boys uit Boven Pekela de hekkensluiter is.
Eerder dit seizoen boekte PJC een moeizame 3-2 zege op de Boys. Ook dit keer weerde de underdog zich kranig. Halverwege de eerste helft kwamen de Boys toch op achterstand. Bert Meijer schoot een vrije trap tegen de touwen: 1-0. Halverwege de tweede helft verdubbelde Tom van der Schuur met zijn veertiende treffer van het seizoen de score.

Muntendam

Derdeklasser Muntendam rekende in eigen huis af met HSC: 3-2. Michael Imminga zette Muntendam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Op slag van rust viel de 2-0, toen een inzet van Peter Pienings via de HSC-keeper in het doel verdween. In de tweede helft viel de aansluitingstreffer en in die fase had Muntendam het ook even moeilijk. Een kwartier voor tijd zorgde Melvyn Seubring voor verlichting. Ook een gemiste strafschop van Imminga deerde Muntendam niet. De 3-2 van HSC viel pas in de absolute slotfase.

ZNC

Ook ZNC won met 3-2. Gemeentegenoot Siddeburen was het slachtoffer. Tot een half uur voor tijd keken de bezoekende Brouksters tegen een 2-0 achterstand aan. Op dat moment tekende Jordy Brust voor de 2-1 en tien minuten voor tijd maakte Patrick Johannes er 2-2 van. ZNC wilde en kreeg meer. In de 86e minuut bepaalde Jordy Brust met een doeltreffende uithaal de stand op 2-3.