Afbeelding

Handbalsters Aeolus ‘stelen’ punt

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben in de eigen Wildervanckhal een punt overgehouden aan het uiterst moeizaam verlopen duel tegen hvz-Vivendi uit Oosterhesselen: 21-21.

Aeolus startte nog voortvarend, stond via 3-0 en 5-2 aan de goede kant van de score, maar zag de Drentse formatie ook telkens weer terugkomen. En dat hadden de Wildervanksters aan zichzelf te wijten. De ploeg grossierde in balverlies en acteerde in de dekking veel te timide. Een veelvoud aan individuele fouten in aanvallend en defensief opzicht brak Aeolus op. Daarnaast werd de cirkel te weinig in het spel betrokken.

Hoofdbrekens

Bij rust stond Aeolus nog wel voor (13-13), maar het vertoonde spel zorgde voor hoofdbrekens op de bank bij de thuisformatie. Trainer/coach René Zuidema schakelde over op een andere variant in de dekking, maar het was niet voldoende om zijn ploeg over het dode punt heen te tillen. Het ontbrak aan overtuiging en daadkracht op meerdere fronten en de gasten wisten daar prima gebruik van te maken.

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes in de tweede helft waren het optreden van jeugdkeepster Moniek Hadders en de treffers van jeugdspeelsters Zoë van Dijk en Laura Schutte. Maar op het moment dat de gasten uit Oosterhesselen een voorsprong van twee treffers op wisten te bouwen (18-20), leek de thuisploeg de handdoek geworpen te hebben. Ondanks doelpunten van Irene Mik, Daniëlla Zuidema, Kimberley van der Laan en Anita Bult, bleef de thuisformatie worstelen met het eigen spel.

Tandvlees

Met nog drie minuten te gaan leek het duel bij 18-21 wel gespeeld. Maar de Wildervankster equipe wist in de laatste minuut op het tandvlees nog langszij te komen dankzij een bevlieging van Anita Bult. En met een halve minuut te gaan, en het balbezit voor de gasten, toonde Aeolus plotseling wel de agressie en de overtuiging in de dekking waaraan het bijna zestig minuten had ontbroken. Daarmee stelde het een punt veilig waarop de ploeg eigenlijk geen recht meer had. Een punt gestolen derhalve want hvz-Vivendi had in dit treffen meer verdiend.

* Treffers Aeolus: Daniëlla Zuidema 8, Anita Bult 5, Irene Mik 4, Kimberley van der Laan 2.