Afbeelding

Handbalsters Aeolus op karakter naar winst

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben zaterdag in en tegen Beilen laten zien over een flinke portie vechtlust te beschikken. De gasten kwamen in beide helften terug van een grotere achterstand en stonden uiteindelijk met 17-18 aan de goede kant van de score.

In de beginfase hielden de opponenten elkaar in evenwicht, maar halverwege de eerste helft wist Beilen weg te lopen naar een 8-4 tussenstand. Voor Aeolus stonden de doelvrouw en paal en lat succes in de weg. Daarnaast kreeg men te weinig grip op de rechter aanvalsflank van Beilen. Een kleine aanpassing in defensief opzicht bracht de Oost-Groninger formatie weer in het spoor van de tegenstander. Aeolus incasseerde in de laatste tien minuten slechts één tegentreffer en was zelf in die fase viermaal succesvol. Het rustsignaal klonk bij een stand van 9-8 en daarmee was de aansluiting voor Aeolus een feit.

Inventiviteit

Die inhaalslag bleek in de aanvangsfase van de tweede helft echter niet veel meer waard: Beilen sloeg een gat van drie treffers en zo stond het 12-9. Het gebrek aan wissels aan Wildervanker zijde vroeg om inventiviteit binnen de aanwezige bezetting van de ploeg. Trainer/coach René Zuidema liet in de dekking Daniëlla Zuidema en Elsa Brouwer van positie wisselen en daarmee wist men de aanvalsdrang van de thuisploeg te beteugelen.

Gewijzigd aanvalsconcept

Met die move trok Aeolus halverwege de tweede helft het initiatief naar zich toe. Keepster Beau Kuik hield met een drietal reflexen haar ploeg in de wedstrijd en met nog tien minuten te gaan stonden de gasten uit Wildervank op voorsprong: 14-15. In die slotfase zagen de gasten zelfs kans om, op karakter, de marge te vergroten naar drie treffers. Mede ook omdat Aeolus in die periode met een gewijzigd aanvalsconcept speelde en daar optimaal voordeel uit wist te halen.

Ongelukkige botsing

In de laatste minuut bleek simpel uitspelen voldoende om de winst binnen te halen. Maar dat bleek iets minder simpel dan gedacht. Na een ongelukkige botsing tussen Hedy Oostenbrink en een tegenstandster werd het duel voor een paar minuten stilgelegd. Beide speelsters moesten, enigszins gehavend, het strijdtoneel verlaten. Dat Beilen in die slotseconden nog wist te scoren deerde Aeolus niet meer. Dat nestelde zich met een eindstand van 17-18 definitief op de derde plaats in de rangschikking.

* Treffers Aeolus: Daniëlla Zuidema 7, Hedy Oostenbrink 6, Elsa Brouwer 3 en Irene Mik 2.